torsdag 8. mai 2014

Ny favoritt? 2ME Casablanca innfrir alle forventningene våre:)

WOW! I dag har vi pakket opp 2ME Casablanca, en vogn vi har bestilt usett/uprøvd. Det er alltid like spennende å pakke opp en rykende fersk vogn, og vi har i løpet av de 5 årene vi har jobbet med dette blitt temmelig kritiske… Leverandøren var full av lovord og kunne fortelle at Casablanca er en meget populær modell i Sverige. Forventningene var derfor skyhøye, og vi kan vel si at Casablanca innfrir alle forventningene våre og vel så det:)


2ME Casablanca er i samme klasse som Chipolino Lumix og Trille Viper 4s som har solgt meget bra de siste årene. Alle 3 vognene har vendbare sittedeler, teleskophåndtak og lufthjul. Chipolino Lumix leveres kun som sportsvogn, mens Trille Viper 4s og 2ME Casablanca er duovogner som kan brukes fra nyfødt.

Vi har siden oppstarten vår i 2008 hele tiden vært på jakt etter en vendbar barnevogn som veier minst mulig (og selvfølgelig ikke tar opp all plassen i bagasjerommet på bilen). Lykken var derfor stor da vi kom over Chipolino Lumix på messe for et par år siden. Den har alt det vi ser etter i en barnevogn, som vendbar sittedel, stor kalesje, lufthjul og teleskophåndtak. Dessverre leveres ikke denne som bagvogn, og Trille Viper 4s har derfor vært førstevalget (selv om den mangler stor kalesje) hvis vognen skal brukes fra nyfødt. Men nå ser det ut som de har fått en hard konkurrent i 2ME Casablanca som utfyller begge disse vognene, og innfrir alle kriteriene våre. Her får man tydeligvis alt i ett! Vi er imponert!

Hvor skal jeg begynne? Jo, vi kan ta for oss vekten/størrelsen først, da det var det første jeg merket meg. 2ME Casablanca veier kun 11,5 kg, og føles utrolig mye nettere og lettere ut enn både Chipolino og Trille (som veier henholdsvis 13,6 kg og 12,3 kg). Det er ikke mange kiloene som skille disse 3 vognene, men Casablanca har muligens et bedre tyngdepunkt og bedre trillekomfort, for den virker så utrolig mye lettere enn de 2 andre vognene. Casablanca har lufthjul bak og punkteringsfrie forhjul, og triller utrolig lett over gulv og teppene her inne.


Som nevnt tidligere er vognen vendbar og det er lett å snu sittedelen. I tillegg er det teleskophåndtak som gjør at både lave og høye personer får en god trillekomfort. Her er det ingen fare for at far (eller mor) sparker i tverrstangen selv om de har lange ben. Håndtaket er i tillegg mykt og godt, og styrehøyden justeres enkelt og greit.


Full liggestilling og den største kalesjen vi noen gang har sett, gjør 2ME Casablanca til den perfekte sovevogn selv i ruskete og kaldt nordisk klima. Det følger også med stormtrekk, men det har vi dessverre glemt å ta bilde av:( Lover å oppdatere dette innlegget når vi har fått testet litt mer og tatt flere bilder av denne fantastiske vognen.



Videre har kalesjen både mulighet for utlufting på varme sommerdager (med myggnetting) samt titteluke. Kalesjen kan også gjøres om til en mer "normal" størrelse ved hjelp av en glidelås, på dager da barnet ikke trenger like mye beskyttelse mot regn, sol etc.



Sittedelen på Casablanca er både lang og utrolig godt polstret, slik at barnet både sover og sitter meget godt i denne vognen. Her er det ikke behov for seat-insert eller lignende for å få en myk og god sittekomfort. Leveres med polstret 5 punktssele.


Videre har Casablanca en meget rett sittestilling, og det er også mulighet for å justere fotstøtten. Ryggen har 3 stiller. Sittedelen er helt lukket slik at barnet ikke blir utsatt for trekk eller lignende fra glipper mellom sittedel og kalesje. Tror rett og slett dette er en av de beste sovevognene jeg noen gang har sett.


En annen praktisk finesse er at bumperbaren (frontøylen) kan justeres i ulike hakk, og selvfølgelig enkelt fjernes når man ønsker det.


Handlekurven er også utrolig stor på denne vognen, og den er enkel å komme til selv når ryggen er i liggestilling. Her får man plass til alt det man behøver å ha med seg, og mere til;)

I motsetning til de fleste vendbare vognene vi har vært borti har 2ME Casablanca utrolig god fjæring på bakhjulene. Det liker vi! Siden vognen ble pakket opp og montert i dag har vi dessverre ikke fått prøvd den ute i ulent terreng ennå, men med lufthjul og god fjæring regner vi med at det ikke blir noe problem å komme seg frem på ulikt underlag.

2ME Casablanca kan legges sammen i en del og er lett å plassere i bilen. Ønsker man å få den veldig liten sammenlagt, kan man ta av sittedelen og hjulene (begge deler gjøres enkelt med et klikk).

Det er sikkert en rekke ting vi har glemt å ta med i denne omtalen, men det kommer mer info så raskt vi får testet den litt mer. Men førsteinntrykket er i hvertfall meget bra, og vi er utrolig fornøyd med å finne en vogn som dekker alle våre kriterier og samtidig har en utrolig hyggelig pris. Og prisen går her tydeligvis ikke på bekostning av kvaliteten, da 2ME Casablanca faktisk virker mer solid, stødig og funksjonell enn våre andre vendbare vogner.

2ME Casablanca finnes HER i nettbutikken!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Går det ann å ha ståbrett på?

Vognverden sa...

Hei anonym!

Ja, det går fint å bruke ståbrett på denne vognen. Vi har selv testet med Bumprider ståbrett og det fungerte veldig bra:)

Anonym sa...

Hei leser at sportsdelen kun er 80 cm lang stemmer dette? Ville kjøpt denne til gutten min på 1 år og han er jo 80 cm.

Vognverden sa...

Hei anonym!

Hvor har du lest det?

Det kan ikke stemme. Jeg har ikke vognen foran meg nå og kan måle, men husker at jeg syns at liggelengden var lang (90 cm +). En av kundene våre hadde med gutten sin på 2,5 år og han hadde rikelig med plass i den.

Jeg kan måle den når jeg kommer på jobb i morgen:)

Vognverden sa...

Babybagen har forøvrig en liggelengde på 81 cm, så sportsdelen kan jo ikke være kortere enn den;)

Anonym sa...

Hei det hadde vært kjempe flott om jeg kunne fått rygg, sete og fotstøtte mål :-) har leitet etter en vogn med vendbar sete, svingbare hjul og stor kalesje. Så er den 90 cm pluss er den perfekt. Jeg har ei jente også på 2.5 år så hadde vært knall om hun også kunne brukt den.

Vognverden sa...

Jeg legger ut målene her i morgen:)

Vognverden sa...

Hei

Da har jeg målt vognen:

Ryggen = 44 cm
Setet = 23 cm
Fotstøtten = 22 cm

Total liggelengde blir da 89 cm, men det er mykt stoff rundt hodet slik at man få noen ekstra cm med liggelengde der.

I tillegg er det utrolig høyt under kalesjen, hele 60 cm, så den vil også passe til store barn. De største barna har ofte ikke behov for å sove flere timer i vognen, så jeg tror helt klart at denne vognen kan brukes lenge.

Som sagt hadde vi en kunde med en gutt på 2,5 år som kjøpte denne vognen i forrige uke, og han satt og lå utrolig bra i Casablanca.

Anonym sa...

Hei.
jeg har en 2me los angeles søskenvogn, og lurte på om du tror sittedelen til den passer på casablancas understell? De ser helt like ut.

Vognverden sa...

Hei

Sittedelen på Los Angeles passer dessverre ikke på understellet til Casablanca.

Anonym sa...

Hei. Jeg vurderer sterkt å kjøpe 2me casablanca, men så lurer jeg på et par ting:
PÅ gobaby.no er den til salgs med en modell fra 2012 og på lekmer.no er den til salgs med et nytt design og som ser helt likt ut som den på gobaby.no men der står det ikke noe årstall.
På lekmer.no er den utsolgt så jeg vurderer å kjøpe den på gobaby.no, men er redd for at ryggen kan være kortere kortere enn det du har på din vogn... Hva tror du? Jeg er ute etter en vogn med lang og liggende rygg til min gutt på 10 mnd.

Vognverden sa...

Hei Anonym!

Jeg vet at ryggen har blitt lengre på en av de siste modellene, men vet dessverre ikke om det gjelder 2012 modellene eller senere.

Vi ble forhandlere av 2ME tidligere i år, og har derfor kun erfaring med 2014 modellen av Casablanca. Alle våre vogner er av den nyeste modellen, så her er du garantert å få den "rikitge" modellen:)

Silje sa...

Hei!

Har dere fått testet denne på grusvei, skogsvei osv.? Hvordan egner den seg isåfall?

Er på utkikk etter en vendbar vogn som tåler å bli brukt til mer enn bytrilling, men ikke de heftigste skogsveiene heller :) Hvilken kan vogn kan anbefales?

Vognverden sa...

Hei Silje!

Alle vognene forsvant fort fra lageret vårt, så vi har dessverre ikke fått testet noe mer på grusvei eller lignende. Beklager.

Den kan selvfølgelig ikke måle seg meg gode terrengvogner som Bumbleride Indie og Indie 4, men regner med at den kommer seg greit frem. Det er god demping og store lufthjul bak.

Silje sa...

Takk for svar! Hvordan vil casablanca være sammenlignet med akta graco evo f.eks?

Bumbleride kunne nok vært aktuelt, men disse kan vel ikke vendes begge veier? Ønsker å ha barnet mot meg så lenge som mulig, så har behov for en enkel "overgangs"vogn inntil mountain buggyen jeg har kan tas i bruk som sportsvogn.

Vognverden sa...

Hei igjen og beklager sent svar.

Jeg har dessverre ingen erfaring med acta graco, beklager!

Nei, Bumbleride er samme type vogn som Mountain Buggy.