onsdag 15. august 2012

Utfyllende brukeromtale og sammenlikning Bumbleride vs Mountain Buggy

Vi får helt klart flest spørsmål om forskjeller/likheter mellom Bumbleride Indie og Mountain Buggy Urban Jungle, og for mange står valget tilslutt mellom disse to vognene. Vi har derfor fått en kunde med lang vognerfaring og god kjenskap til Mountain Buggy, til å sammenlikne disse to vognene opp mot hverandre. Og i tillegg komme med sin dom over Bumbleride Indie:


"Har rukket å bli veldig glad i vogna vår! Den ble mottatt med både forventninger og litt skepsis ettersom MB alltid har vært en favoritt her helt fra eldstemann var liten i 2003 (har likevel prøvd ut div andre vogner innimellom, men alltid fallt tilbake på MB).
Men etter demoen ble jeg fristet til å prøve, og den har fått være med på ferie også. Ble veldig fornøyd da det viste seg at den uten problem kunne stables på høykant i bagasjerommet. For selv med stor bil, så krever en ukes biltur ganske mye bagasje til to voksne og 3 barn.

Velger å sammenlikne litt med Mountain buggy 09-modellen som vi hadde i forkant. De er ganske like, men likevel ulike. Trillemessig vil jeg ikke si det skiller spesielt. Begge er veldig gode og man må så og si trille de ved siden av hverandre for å merke forskjeller. MB har noe bredere dekk, som vi merket var litt bedre på grus. Bumbleride har litt mer fjæring. På asfalt er de så og si like. Har prøvd oss både på stier og traktorveier og ennå ikke sittet fast.

Håndteringsmessig er Bumbleride enklere. Den er smalere mellom bakhjulenen og er lettere å få igjennom dører og andre smale områder hvor vi opplevde å dunke inn i ting med hjulmutterne på MB (sikkert ikke et like stort problem på nyere modeller hvor hjulmutterne er annerledes). Bumbleride blir også kortere sammenlagt og kan som nevnt over stables enklere i bil.

Ellers er setet i Bumbleride dypere og kalesjen større (på nyere Mb`er er nok ikke forskjellen like stor). Det kan virke som om sittestillingen er litt mer rett enn i MB. Junior er i alle fall strålende fornøyd med å sitte i den!
Stoffmessig så virker MB letter å rengjøre og virker å ha mer slitesterkt stoff. Holdbarheten kan jeg ikke uttale meg om etter kun å ha hatt den et par mnd. Jeg vet at de nyere MB`ene falmer veldig lett. Har ikke oppbevart Bumbleride direkte i sol, så vet ikke om det er noe problem (ja, ikke at det har vært spesielt med sol i sommer heller da ;) )

Et par småting har jeg å bemerke. Håndstroppen som følger med er litt for lang og har endt med å ikke bli brukt. Og jeg savner lommene på handlekurven til MB til tider.

Regntrekket har dessverre ikke imponert spesielt. Synes plasten er tynn og dårlig. Klarte allerede FØR første bruk å få et hull i det. Det ble lagt i kurven under og rispet litt mot nettingen i kurven. Og vips ble det hull ved en brett"

- Tusen takk for lang og utfyllende brukeromtale, det setter vi stor pris på. Og vi håper at dere som står å vipper mellom Bumbleride og Mountain Buggy fikk litt hjelp av denne sammenlikningen. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vet dere om regntrekket fra trille passer til tfk joggster twist? Har ikke mulighet for å måle

Vognverden sa...

Ja, regntrekket fra Trille passer flott på TFK joggster twist. Altså det regntrekket som heter Trille regntrekk sportsvogn:)Finnes i ensfarget svart, svart med sel og svart med giraff.

Anonym sa...

Hei , jeg lurer på hva rygglengden på bumbliride og mountain buggy er ? Har selv Brio go som har en total engde på 102 , er veldig fornøyd med denne vognen men kunne tenkt meg en tre hjuling med luft hjul i tillegg. Men vil jo selvsagt ha en vogn som har like lang eller helst er lengre rygg på ..
Brio go har jo også ergonomisk liggestilling og barnet blir liggende som i en slags " hengekøye " noe jeg er kjempe fornøyd med , han stortrives og sover så godt i den. :)
Jeg har jo sett litt på MB i butikken og den ser ut til og ha litt av samme liggestillingen som Brio. Hvordan er Bumbliride på liggestilling ? Jeg synes også Mb virker litt mer robust enn bumbleride , dette trenger jo selvsagt ikke være tilfelle"

Vognverden sa...

Hei Anonym!

Bumbleride har en liggelengde på 95 cm og Mountain Buggy er 94 cm.

Ja, selvom sittedelen til MB ikke er ergonomisk, stemmer det at det blir noe av den samme "hengekøyefølelsen" som på Go.

Bumbleride har imidletid justerbart fotbrett og full liggestilling.

Min datter har også sovet veldig godt i ergonomiske sittedeler som Bugaboo og Go, men sover vel så bra i Bumbleride. Det jeg liker så godt med Bumbleride i forhold til andre vogner er den enorme kalesjen, som gjør at barnet har det lunt og godt når det sover (selv i regn/vind/ruskevær).

Når det kommer til hvilken vogn som er mest robust, har jeg motsatt oppfatning enn deg;)

Hvis du bor i nærheten av Oslo, er du hjertelig velkommen innom for en demonstasjon av Bumbleride.

Hennie sa...

Hei! Er det noen som har erfaring med den nyere mountain buggy mini? Hvordan er den sammelignet med Bumbleride?
Hos oss er det mellom disse to valget står:)
Vi trenger ei sportsvogn som skal brukes mye, også i ulendt terreng. Den må bli minst mulig sammenlagt og være "lett og nett". Full liggestilling og rettest mulig sittestilling er avgjørende. Håper dere har innspill!

Vognverden sa...

Hei Hennie!

Vi har dessverre ingen kjennskap til den nye Mountain Buggy mini, har kun sett bilder av den. Håper noen andre kan hjelpe deg her.

Har du imidlertid spørsmål angående Indie, svarer jeg gledelig. Den vognen kjenner jeg godt:)

Indie har i hvertfall rettere sittestilling enn Urban Jungle, men vet jo ikke om den nye mini har rettere rygg.

Det ser i hvertfall ut som Indie oppfyller alle kriteriene deres, og her får man en fullverdig vogn som er like bra på trange steder som på shopping, buss og trikk, som i skog, mark og masse snø:)

Lykke til med valg av ny vogn!