torsdag 6. april 2017

Brukeromtale ABC Design Cobra 2015 sportsvogn

Her kommer en ny brukeromtale av ABC Design Cobra 2015 (modellen heter Salsa 3 nå). Kristine har tidligere skrevet en omtale av denne vognen som bagvogn, les hennes omtale HER. Og nå kan dere lese hva hun syns om sportsvognen:"ABC Design Cobra – nå ABC Design Salsa

Etter å ha brukt ABC Design Cobra i over ett år nå er det på tide at jeg kommer med en ordentlig tilbakemelding.

Vi brukte jo også vognen med bagdel da vår datter var baby, og var veldig fornøyde med den da. Den er forholdsvis kompakt i understellet og tar liten plass i bilen og er i tillegg veldig enkel å legge sammen (selv mormor gjør det lett som ingenting, slik jeg påpekte i min forrige tilbakemelding). At vognen er såpass lett er også en fordel, og dette gjør også at jeg like gjerne bruker denne som en reisetrille når man skal på kortere handleturer, men også på reise. Mye av grunnen til at vi også bruker den på reise er at vi vet vår datter sover godt i vognen og jeg har ikke funnet noen reisetrille på markedet der sittedelen er vendt mot den som triller (mer om dette nedenfor). I den praktiske kurven under har man plass til det man trenger. Vognen er også rimeligere enn mange andre på markedet, og kvaliteten står ikke tilbake i forhold til dyrere vogner vi faktisk har prøvd. ABC Design tåler å bli brukt, og å bli slått og og ned og transportert inn og ut av biler.Det aller største plusset med vognen er at sittedelen kan være vendt mot den som triller, og man har god kontakt med barnet når man er på tur. Dette er et så stort pluss i barnets utvikling i språk og trygghet at for meg er det ganske uforståelig at ikke flere vogner er vendt mot den som triller. På denne måten får man muligheten til å kommunisere med barnet om det barnet ser ute, både av kjente ting og av nye opplevelser. Mange av de tingene som er nytt for barnet, f. eks. hunder, kan være skummelt og da hjelper det at den som triller kan kommunisere om det man ser og avdempe eventuelle redsler. I vogner som er vendt fra den som triller sitter barnet ofte alene, gjerne under en stor kalesje, uten mulighet til å kunne få rask kontakt med den som triller. Tenk så alene de barna ofte er om opplevelsene ute og uten at noen kan være med å bearbeide opplevelsene for med dem. Ikke minst når man triller i bymiljøer og mange nye mennesker haster forbi tett opptil barnet.

Vår datter har hatt en rask språklig utvikling og har raskt blitt flink til å kommunisere om ting hun ser ute i naturen og ting som skjer rundt henne, og jeg skal ikke si at det kun skyldes at hun sitter vendt mot oss som triller, men at dette har hatt en positiv effekt er jeg helt overbevist om. I tillegg har hun en trygghet i det som skjer rundt henne og jeg er også overbevist om at det at vi har delt opplevelser på tur med vognen også har innvirket på nettopp dette. Det skal også legges til at i Gro Nylanders bok «Mamma for første gang», så er det anbefalt at man velger en vogn som er vendt mot den som triller – nettopp av årsaken trygghet. Jeg anbefaler alle jeg kjenner å gå for en vogn der nettopp sittedelen er vendt mot den som triller da det er et stort pluss i barnets utvikling og i kontakten mellom foreldre og barn. Det er rett og slett et pluss for barnets sosiale utvikling, og det er jo så viktig.Vognen er lett og enkelt og håndtere med de tre hjulene, og selv om det ikke er lufthjul fungerer den godt på alle underlag. Vi har til og med vært på skogsstier med vognen og det går helt fint. Sittedelen er god å sitte i for barnet. Vi har ikke fått noen klager fra vår datter på at hun ikke sitter godt, og selene sitter bra og er enkle å håndtere for oss voksne. De er også enkle å justere på. Vi har brukt ABC Design sitt eget seteinnlegg for å gjøre setet litt mykere, men det er faktisk ikke nødvendig da setet er godt nok i seg selv. Når vår datter skal sove ligger hun fint med god støtte til bena, og hun har brukt vognen til å sove i hver dag i barnehagen også, så den er godt utprøvd til nettopp det formålet. Selv var jeg skeptisk til at hun ligger i en sitteposisjon når hun skal sove ved at bena ligger noe høyere, men det virker faktisk som hun sover bedre slik enn liggende rett ut og hun legger faktisk bena høyt så fort hun har sjansen i sengen også og det er nok fordi hun liker å sove slik i vognen. Hun sover faktisk bedre i vognen sin enn i sengen. I hele vinter har hun brukt en tykk og god vognpose i vognen og ligget trygt og godt i denne. I vinter har vi satt et lammeskinn i vognen, et slikt med ferdige hull til selene og det har fungert helt topp. Kalesjen kunne med fordel vært noe større, men det ser jeg at er endret i det nye designet på vognen så da har jeg faktisk bare positive ting å si om denne vognen. På sommeren, men også i løpet av vinteren, har vi brukt en solskjerm for å kompensere for at kalesjen har vært litt liten, og det har ikke vært noe problem. Det er jo uansett en fordel at barnet får mest mulig luft i vognen. I mange barnevogner blir det for klam og trang luft for barnet inne under kalesjen uansett, og dersom det regner har vi tatt på Tinkafu regntrekket og det er helt supert. Jeg vil også slå et slag for Tinkafus regntrekk som er et av få på markedet som har stort luftehull i trekket. Jeg vil anbefale å kjøpe et slikt regntrekk fremfor de stive og tette plasttrekkene som følger med de fleste vogner.

Vi ser frem til mange flere trilleturer med vår ABC Design-vogn, og kan på det varmeste anbefale den til andre – både med babybag og med sittedel.

Hilsen
Kristine"


Tusen takk for en flott omtale!

Ingen kommentarer: