torsdag 7. april 2016

Best i test - enda en gang!

Nå har Crescent Compact 360 XT Air vunnet en ny førsteplass (vi er ikke overrasket), denne gangen i kategorien "Beste sportsvogn 2016". Denne testen er utført av svenske Bäst-i-Test, og dere kan lese alle testresultatene på http://www.bäst-i-test.se


Her kan dere lese hvorfor Crescent vant foran andre sterke konkurrenter som Emmaljunga, Baby Jogger og Kronan:

Crescent 360 XT Air är en klassisk sulky med många moderna funktioner. Crescent har lyckats bra med att få till en smidig sittvagn som ändå har en rymlig sittdel och dessutom har de fått upp maxvikten 5 kg högre än standard - vilket kan öka på användningsperioden med flera år. Namnet 360 XT Air är något utav en rebus för den oinvigde. 360 står för de svängbara framhjulen, som givetvis även kan låsas i fast läge. XT står för den förlängningsbara suffletten och Air står för att vagnen har luftfyllda däck. Just körkänslan är en annan av styrkorna i Crescent 360 XT Air. Det finns gott om fjädring i chassit och hjulens storlek gör att vagnen klarar av grusvägar och lite terräng utan besvär. Det ställbara knäledshandtaget skapar bra utrymme för benen även för långa föräldrar, och barnet sitter ändå på ett rimligt avstånd från förälder.

Sittdelen är mysigt ombonad även om det ställbara, tygklädda fotstödet mer ser fint ut än är praktiskt med leriga barnskor i vagnen. Sittkomforten hos Crescent 360 XT Air är hög, barnet sitter ombonat och det långa ryggstödet gör att även längre barn har utrymme för huvudet. Ryggstödet fälls med hjälp av ett lättanvänt handtag och har sitt-, vilo- och ett bra men inte helt plant liggläge. Den förlängningsbara suffletten är normallång i sitt utgångsläge, och blir bättre om den öppnas upp och förlängs. Förlängningen består dock av nät och lämpar sig därför bäst när det är varmt, och vi hade väldigt gärna sett att det funnits en rejäl solskärm som gått att vika ut. Den främsta nackdelen med Crescent 360 XT Air är dock den relativt höga vikten och att vagnen blir relativt stor ihopfälld och att chassit ej låser ihop sig. Vid bilåkning känns den därför ganska osmidig. Men uppfälld och i rull så är Crescent 360 XT Air den mest funktionella av de klassiska sulkys vi har provat och därför utser vi den till bästa sulky 2016.

+ Skön körkänsla, rymlig sittdel, bra maxvikt och hög sittkomfort
– Stor ihopfälld, något kort sufflett

Betyg: 9 (av 10)

Ingen kommentarer: