tirsdag 17. januar 2012

Trille Hippa Duo, en komplett barnevogn som dekker de fleste behov

Vi har tidligere skrevet mye positivt om Trille Hippa med svingbare hjul, og mye av det samme gjelder for denne vognen, da det bare er understellene som er forskjellig. Trille Hippa Duo leveres altså med stor babybag med ryggstøtte, mindre bærebag med kalesje, sittedel, 2 x stormtrekk og stelleveske. Det følger med så mye til disse vognene, og de har så utrolig mange kombinasjonsmuligheter (vi oppdaget jo sist at den kan brukes som kombivogn, bærebagen i sportsdelen) at jeg er helt fascinert.


Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, men vi får vel starte med bagvognen. Bagvognen er stor og dyp, og utrolig lun. Som dere ser på bildet over har den stormtrekk som går høyt opp på kalesjen, så babyen vil ligge lunt og godt nedi vognen selv på vindfulle dager. Kalesjen er en av de største på markedet og man kan trekke den langt frem om ønskelig (fint hvis det er mye sol eller regner/blåser). Kalesjen har også en liten solskjerm, som vippes enkelt inn og ut. Ytterstoffet i skai er vann- og vindtett og er laget med tanke på det skandinaviske klimaet. Den romslige bagen har også integrert ryggstøtte, slik at barnet kan sitte i bagen før man går over til sportsdelen. Blir det varmt på sommeren er kalesjen utstyrt med utluftingsmulighet på baksiden, samt at det er ventilert bunn i babybagen.


Det følger med en mindre bærebag til å ha oppi den store bagvognen. Veldig genialt når babyen er liten, og man enkelt og greit kan flytte barnet fra vognen uten å forstyrre. Vi har hele tiden trodd at denne bærebagen bare var beregnet for nyfødte, men ved nærmere måling i fjor viste det seg jo at den var hele 80 cm lang (altså like lang som "vanlige" norske bagvogner). Min datter som da var 10 mnd fikk faktisk plass i bagen. Bærebagen har egen kalesje og stormtrekk, og er også en fin soveplass for babyen innendørs.

Som nevnt tidligere har vi også oppdaget at Trille Hippa Duo og Trille Hippa med svingbare hjul kan brukes som kombivogn. Les mer om dette HER


Trille Hippa Duo fungerer også utmerket som sportsvogn, og den medfølgende sportsdelen har en rekke positive elementer. Det er samme kalesje på denne som babybagen, så sportsdelen blir utrolig lun. Jeg tror dette må være den luneste sportsdelen jeg har vært borti, og med full liggestilling (helt vannrett) i sportsvognen, er den perfekt for soving. Liggelengden er hele 95 cm, og dermed en av de lengste på markedet. Det vil altså si at barnet kan sove i vognen så lenge det er behov for det. Selv om sportsdelen er romslig, egner den seg også til de minste barna. Trille er svært opptatt av barnets komfort, og med god polstring rundt hele setet og opp på kantene, vil selv små barn sitte godt i den. Jeg er virkelig imponert over denne sportsdelen, som i tillegg til full liggestilling også har helt loddrett sittestilling. 5 punktsele og polstret fotstøtte (som selvfølgelig er justerbart) er noe av det andre denne sportsvognen har å by på.

 
Så til understellet, som gjør at denne vognen skiller seg fra Trille Hippa med svingbare hjul. Dette er altså en ordinær firehjuling med 4 faste hjul. Med lufthjul og sine 8,5 kg er det et lett understell som tar liten plass sammenlagt og samtidig har meget god trillekomfort. Jeg er virkelig imponert over hvor lett det er å trille denne vognen, og den er mye mindre enn de "vanlige" barnevognene fra Trille. Vognen er testet både på snø og inne på kjøpesenter, og den bestod begge testene med glans. De store lufthjulene gir vognen god trillekomfort, og det er derfor ikke noe problem å komme seg frem på ulent underlag. Trille Hippa Duo er testet med et barn på 11 kg i sportsdelen, og den føltes lett å trille både ute og inne, og jeg var virkelig imponert over hvor bra den fungerte inne på kjøpesenter.


Datteren min på 1,5 år satt som en prinsesse i vognen, og hun var svært fornøyd. Det er lenge siden hun har sittet så rolig og tilfreds i en vogn, og det så virkelig godt ut å sitte i den myke polstringen det er i sportsdelen.

Konklusjonen min er i hvertfall klar, dette er en fantastisk flott firehjuling som imponerte meg stort. Jeg er egentlig ikke fan av fire faste hjul, men Trille Hippa Duo har gjort at jeg må tenke meg om en ekstra gang. Den er enkel å manøvrere, lett å trille og viktigst av alt: det er den ideelle vognen for barnet. Man skal lete lenge for å finne en så stor og lun bag, på et så lite og nett understell. Så er man på jakt etter en vogn som skal vare hele vognperioden, og tilfredstiller de ulike kravene man har underveis, kan jeg virkelig anbefale Trille Hippa Duo!

2 kommentarer:

Anonym sa...

KJenner du noen som trekker om kalesjer til gamle vogner, her i Norge? ;-)

Vognverden sa...

Hei Anonym!

Jeg vet dessverre ikke om noen som trekker om gamle vogner, beklager!

Ha en fin kveld!